Tänkte jag skulle tipsa om ett väldans enkelt vardagsrecept som osar "husmanskost" lång väg och som barnen här älskar... Dom tycker till och med att brunsåsen är "lika god som mormors" ! Prova, för det är hur enkelt som helst och fort går det, när potatisarna kokat har du både biffar och brunsås att servera.
Receptet är till 4 personer:
400 gram blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
4 dl Kelda matlagningsgrädde
Soja
Kalvfond
Du gör såhär:
Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden. Hetta upp margarin i stekpannan och platta ut färsen direkt i pannan, till en stor biff. Stek biffen ca 5 min (kanske lite extra) och dela sedan i 4 bitar (så att det blir 4 trekanter kan man säga), och vänd. Stek ytterligare ca 5 min. Nu kan man antingen hälla i resten av grädden och sojan runt biffarna, men jag tar upp biffarna och häller sedan i grädde och soja och så tar jag ett par matskedar kalvfond och det är klart att servera...
Gärna med kokt potatis, lingonsylt, inlagd gurka eller lite ärtor och morötter (på burk) som är urgott till !
Enkelt va ?
Lycka till med BAMSEBIFFEN !
Härliga hav
14 år sedan
3 kommentarer:
Bamsebiffen blev det till middag hos oss idag! SMASKENS! Alla åt som tokar. Dock blev det hackebiff av biffen men nästa gång blir det mer potatismjöl i! Tack för receptet, det åker ner i Favvoreceptmappen!
KRAMIS
Gud vad roligt att det kom till användning - jag tycker ibland det är svårt att hitta mat som alla i familjen verkligen äter sig mätta på, men husmanskost är det vi gillar bäst har vi kommit fram till, efter mycket provande och mycket tannagnissel från barnen... Hoppas det gick bra på dagis, det var väl premiär idag...
Kram Mia
Skicka en kommentar