fredag 1 januari 2010

Julen..

Jag älskar julen, vintern och allt vad det innebär. Känslan när julsaker plockas fram, blommor handlas och julgranen kläs är obeskrivlig, det drar med sig så mycket tankar och funderingar och inte minst minnen från jular när man själv var liten. Man vill överföra det här magiska till barnen, förväntan man själv hade, längtan efter tomten och klappar och inte minst alla mysiga möten med nära och kära.
Så har det varit i år också och vi lyckades ju till och med få en vit jul - det är inte ofta. Julafton tillbringade vi hemma i Nymölla hos mamma och pappa, tillsammans med syskon, respektive och alla barnen, någon fick jobba men i stort sett var vi samlade. Snön låg vit och barnen har varit ute och åkt pulka och busat hur mycket som helst...
Tydligen hade vi varit snälla för tomten kom med massa fina klappar till oss alla, men den "klapp" vi alla helst ville ha kan tyvärr inte tomten komma med - hur gärna man än skulle vilja !
Annandag jul firade vi med kalkon hos farmor och farfar tillsammans med andra sidan av släkten och det med ett rejält parti "julklappsspel" ! Vårt nya spel som vi tagit fram var faktiskt riktigt kul, lite finns att putsa på men ändå... Barnen fick ytterligare klappar - precis som det ska vara och mätta och nöjda gick vi hem i julnatten och insåg att nu är julen i stort sett över. Den kommer smygande i oktober, i alla fall för oss som jobbar med julsaker, den letar sig in i alla hus och stugor och värmer och gör gott, för att lika fort vara över igen, och man får en sådan där tomhetskänsla och undrar "vad hände, vad missade vi"! Så mycket för bara några få dagar - men ack vilka viktiga, härliga, mysiga och helt magiska dagar - jag längtar redan till nästa jul !

Inga kommentarer: