onsdag 24 februari 2010

Vi drar till fjällen...

Så var man då äntligen här ! Efter en ovanligt lång bilfärd upp med moddiga vägar kom vi efter 12 timmar fram till Sälen, och då hade vi ändå sol hela vägen... På söndagen när vi kom upp hade dom haft -50 grader på toppen och DET är kallt ! På måndagen var det fortfarande väldigt kallt och stolsliftarna var av säkerhetsskäl stängda, vinden ven på toppen och det var nästan -25 grader vid stugan, brrr... Tea lyckades få köldskador på sin nästipp i liften upp och var alldeles vit, men hämtade sig snabbt och nu ser den bra ut igen, det blev inte många åk på måndagen - även om solen ville titta fram lite då och då !!! Barnen var väldigt inställda på Kanarieholmarna nästa år istället kan jag säga, det var inga slalomhjältar där inte.
Tisdagen var mycket bättre och då kom dom där skidälskarna fram och dom åkte hela dagen. Trollskogen är fortfarande bäst, inte så mycket för trollens skull utan mer för att där är så fräcka gupp och hopp i skogen och man kan köra och trixa rätt bra ! Solen har varit framme då och då men idag onsdag skiner den från en klarblå himmel och det är helt underbart. Lite kallare idag igen men solen värmer gott och det är strålande idrottsväder.
Själv har jag fått åka några mil på längdskidorna, knät höll inte riktigt för slalom. Körde ju och kraschade förra vintern och knät är lite instabilt så det känns duktigt obehagligt att köra, är livrädd att knät ska vika sig eller att jag ska bli påkörd av andra så nu hänger jag i skidspåren istället och har fått till tekniken riktigt bra ! Ska eventuellt prova en dag till men annars är det väl bara att inse att det är kört att köra...
Någon dag blir det bad och på torsdag har vi bokat amerikansk buffe med ytteligare ett gäng folk hemifrån så vi blir 17 stycken - kul !
Nu är det dags för lunch och sen en tur ut i det härliga vädret - snön gnistrar och solen värmer så gott den förmår och det är superhärligt - men... när vi kommer hem vill vi har VÅR !

Inga kommentarer: