tisdag 9 mars 2010

Då var det över....

... nu har vi sålt vår lilla kära husvagn, en era går i graven ! Det är inte utan att det känns lite vemodigt och konstigt men samtidigt känns det helrätt med stugan så... man kan inte ha allt !
Det som känns mest konstigt är nog att det verkligen var VÅR husvagn, vi hade valt tyger och kuddar till den, valt utrustning och det är b a r a vi som sovit i den. Den var vår på något sätt ! Sen tänker man på alla härliga stunder man haft med den, vi hann både semestra i Strömstad, Tylösand, Kullaberg, Torekov, Stockholm, Kolmården och Västervik, vi använde den till helt underbara orienteringshelger både i Skåne, Blekinge och Småland och det är nog det jag kommer sakna mest. Sträckbo på en camping är inte det allra roligaste även om vi har otroliga minnen, vi har bott med vänner och bekanta, vi har firat midsommar och vi har fått besök av nära kära. Barnen älskade verkligen campinglivet - att springa till kiosken, träffa kompisar, hänga vid lekan eller bada och mysa, och dom tycker såklart det är jobbigt, men för min del har nog våra "naturcampingar" i samband med orienteringen satt sig allra mest. Att vakna upp på en äng på Söderåsen, rådjuren går och äter precis utanför och det är sån där härlig dagg i gräset då är det som allra bäst. Ingen trängsel, inga ljud - bara skogen och naturen - härligt ! Det är kvalitetstid med familjen kan jag lova...

Nu är det då stugan som gäller och vi känner oss jättenöjda med den, den är liten men naggande god och det bästa av allt - det finns en camping en bit bort så även här kan barnen hänga vid kiosken, spela minigolf, åka vattenskidor om man vill och vågar och träffa kompisar - så vi tror detta blir jättebra. Dessutom finns restaurang med rättigheter och ett hav som är helt underbart... Här kommer det bli mycket härliga stunder det är jag säker på.

Men... tanken att ha en liten "ORIENTERINGSVAGN" finns i bakhuvudet eller varför inte en husbil - det hade varit allra bäst, men det blir nog när barnen inte vill hänga med oss mer och vi åker själva... Att planera är väl halva nöjet - sen vet man aldrig vad som väntar runt knuten eller vad livet ger men.. drömma får man !

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till försäljningen eller vad man ska säga..;-)

Ja husvagn är absolut ngt specciellt och allra helst en så fin som ni hade..MEN stugan är ju superfin o sååå praktiskt att den alltid finns nära oss;-P

miamamman sa...

Ja, när man sagt att man har husvagn har folk tittat konstigt på en, tills dom varit inne i den, "här är ju superfräscht" har dom tyckt då. Man tänker på en gammal vagn med spetsgardiner, gamla dyner och trist inredning men denna var nästan modernare i sin inredning än vi har hemma !! Trist att sälja den och tänk om vi skulle möta den på vägarna !!! Men som sagt, nu har vi stugan och det känns jättebra, det är trots allt mycket jobb med en husvagn också när man skulle iväg.. Nu kan vi sticka iväg snabbt till Norje medans vagnen krävde betydligt mer planering och packning.. Båda känns kanon på sitt sätt.. Kanske blir en ny sen !